HP Multi Jet Fusion 3D-skrivare

HP Multi Jet Fusion 3D-skrivare

HP:s Multi Jet Fusion-teknik, MJF, är banbrytande när det kommer till att uppnå olika mekaniska egenskaper i delen samt utskriftshastighet. Med MJF-tekniken kan du gå från prototyper till fullskalig produktion av slutprodukter.

Operatör som tittar i HP:s 3D-skrivare.

Kontrollera delens egenskaper och printa med oöverträffad hastighet

HP:s 3D-skrivare förändrar inte bara hur vi tillverkar saker, utan revolutionerar också hur vi designar dem.

Voxlar: Precision i printet
Voxeln, eller den tredimensionella pixeln, är kärnan i tekniken.
Den gör det möjligt för konstruktörer att bryta ner objekt till de minsta nyanserna i form, färg och funktion och applicera dem med mikroskopisk precision.

Och det är bra för alla som vill använda 3D-printing för tillverkning av slutprodukter och prototyper av hög kvalitet.

Hastighet och Kvalitet
HP:s Multi Jet Fusion är en industriell process för 3D-printing som producerar funktionella nylonprototyper och produktionsdelar för slutanvändning så snabbt som på en dag.
Slutdelar uppvisar ytfinish i hög kvalitet, fin funktionsupplösning och mer konsekventa mekaniska egenskaper jämfört med processer som selektiv lasersintring.

HP i siffror

5

Material av industriell kvalitet
med en växande portfölj

5058 cm3

Printhastighet per timme
för MJF 5200

80%

Återanvändning av överskottspulver
för nytt print

800

Antal delar som du kan
3D-printa per vecka

Därför är HP:s 3D-printteknik en game changer för tillverkningen

HP:s voxelbaserade 3D-print, som bland annat används i företagets skrivare i 5200- och 5400-serierna, revolutionerar tillverkning och design.

  • 3D-printing med voxlar: HP:s teknik använder 25-mikron byggstenar (voxlar) för komplexa objektdetaljer.
  • Produktionsprocessen: 3D-skrivaren placerar först ut ett tunt materialark, applicerar kemiska medel med ett skrivhuvud med 30 000 munstycken, för att därefter använda en infraröd värme för den slutliga formningen av objektet.
  • Snabbt och unikt: HP:s skrivhuvud producerar 340 miljoner voxlar per sekund, vilket gör produktionen 10x snabbare. Varje 3D-printad del kan ha en unik geometri.

Läs mer om denna banbrytande teknik här


Vit medicinsk hjälm 3D-printad med HP Multi Jet Fusion

Högkvalitativa vita delar

HP utmärker sig genom sin förmåga att producera vita delar av jämn och hög kvalitet.

Uppnå konsekvent vit färg – detalj efter detalj – med HP Jet Fusion 5400-serien. Dess additiva tillverkningslösningar ger förbättrad förutsägbarhet i tillverkningen och enastående detaljkvalitet till rätt kostnad. Ett idealiskt val för en rad olika sektorer, inklusive:

  • fordonsindustrin,
  • konsumentvaror,
  • sjukvård och industriell tillverkning.

Läs mer

HP:s Jet Fusion 5200-serie

HP:s 3D industriella 3D-skrivare producerar högkvalitativa delar. 3D-skrivaren ökar din produktivitet, har en integrerad programvara, materialblandning och automatisering av uppackning. HP 5200-serien tar förutsägbarhet och användarvänlighet till nya nivåer – tack vare automatisering.

HP Multi Jet Fusion serien av 3D-skrivare,
Bild på Köpguide.

Få vår Köpguide till 3D-printing

Är du redo att köpa en 3D-skrivare? Då är det en god idé att läsa vår köpguide. Den är en unik källa till opartisk information om för- och nackdelar med varje teknik, material och tillämpningsområde.

Kontakta oss

Att investera i framtiden kan vara ett stort beslut. Vi har full förståelse för det och är mer än redo att hjälpa dig när du känner dig redo. Välkommen att kontakta oss i dag så visar vi dig vägen.