HP Multi Jet Fusion 3D-skrivare

HP Multi Jet Fusion 3D-skrivare

HP:s Multi Jet Fusion-teknik, MJF, är banbrytande när det kommer till utskriftshastighet och att uppnå olika mekaniska egenskaper i delen. Med MJF-tekniken kan du gå från prototyper till fullskalig produktion av slutprodukter.

Kontrollera detaljegenskaper och printa med oöverträffad hastighet

HPs 3D-skrivare förändrar inte bara hur vi tillverkar saker, utan revolutionerar också hur vi designar dem.

Voxlar: Precision i utskrift
Voxeln, det vill säga tredimensionella pixeln, utgör kärnan i denna teknik. Detta möjliggör för designers att detaljerat bryta ner objekt till minsta nyans av form, färg och funktion, och applicera dessa med mikroskopisk precision.

Detta är fördelaktigt för alla som önskar använda 3D-printing för framställning av slutprodukter, såväl som för högkvalitativa prototyper.

Snabbhet och kvalitet
HP:s Multi Jet Fusion är en industriell 3D-printprocess som möjliggör framställning av funktionella nylonprototyper och slutprodukter inom så kort tid som en dag. De färdiga komponenterna uppvisar hög ytfinhet, fin upplösning och mer konsekventa mekaniska egenskaper jämfört med processer som selektiv lasersintring.

HP i siffror

5

Material av industriell kvalitet
och en växande portfölj

5058 cm3

Bygghastighet per timme
för MJF 5200

80%

Pulver som kan återanvändas
för nytt print

800

Antal delar du kan
3D-printa per vecka

Varför HP:s 3D-printteknik revolutionerar tillverkningen

HP:s voxelbaserade 3D-printteknik, som ofta används i företagets skrivare i 5200- och 5400-serien, revolutionerar både design och tillverkning.

  • Voxel 3D-printing: HP:s teknik använder 25 mikron byggstenar (voxlar) för intrikata objektdetaljer.
  • Produktionsprocess: 3D-skrivaren lägger ett tunt materialark, applicerar kemiska medel med ett skrivhuvud med 30 000 munstycken och använder infraröd värme för att forma det slutliga objektet.
  • Snabbhet och unikhet: HP:s skrivhuvud producerar 340 miljoner voxlar per sekund, vilket gör produktionen 10 gånger snabbare. Varje 3D-printad del kan ha en unik geometri.

Läs mer om denna omvälvande teknik här

Medical helmet 3D printed in an HP MJF 5420W

Vita delar i hög kvalitet

HP utmärker sig med sin förmåga att producera vita delar av konsekvent hög kvalitet.

Uppnå konsekvent vitt – del efter del – med HP Jet Fusion 5400-seriens 3D-printlösning. Tekniken ger ökad förutsägbarhet i tillverkningen och enastående detaljkvalitet till rätt kostnad. Ett idealiskt val för en rad olika sektorer, inklusive:

  • Fordonsindustrin
  • Konsumentvaror
  • Hälso- och sjukvård samt industriell tillverkning

Läs mer

HP Jet Fusion 5200-serien

HPs industriella 3D-skrivare levererar högkvalitativa 3D-printade delar. Med en integrerad programvara, materialblandning och uppackningsautomation ökar de din produktivitet. Med HP 5200-serien kan nya nivåer av förutsägbarhet och användarvänlighet uppnås, tack vare avancerad automatiseringsteknik.

Bild på Köpguide.

Få vår Köpguide till 3D-printing

Är du redo att köpa en 3D-skrivare? Då är det en god idé att läsa vår köpguide. Den är en unik källa till opartisk information om för- och nackdelar med varje teknik, material och tillämpningsområde.

Kontakta oss

Att investera i framtiden kan vara ett stort beslut. Vi har full förståelse för det och är mer än redo att hjälpa dig när du känner dig redo. Välkommen att kontakta oss i dag så visar vi dig vägen.