Markforged FX10

Markforged FX10

Maximera din tillverkning med FX10, den senaste generationens kompositskrivare från Markforged, och det mest mångsidiga verktyget i din produktion.

Bild på Markforged FX10.

Det mest mångsidiga verktyget på fabriksgolvet

FX10 bygger vidare på framgångarna med Markforged X7 och har som enda syfte att leverera starka, exakta detaljer vid varje utskrift. Med den nya modulära arkitekturen är FX10 konstruerad för att kunna uppgraderas och dess optiska sensorer, som är monterade i skrivhuvudet, kan verifiera dimensionell noggrannhet för komponenter. De kan också bedöma enhetens hälsa och prestanda.

Automatisk kalibrering och materialbyte erbjuder en användarvänlig och effektiv upplevelse som möter dina krav.

Designad med varje detalj i åtanke

 • Uppvärmd byggkammare och vakuumbädd
  Den stora kammaren värms upp till 60 °C, vilket är fördelaktigt för att printa högkvalitativa delar i hög hastighet. Den uppvärmda vakuumbädden i aluminium är utrustad med precisionsbearbetade spår, som skannas av en lasermikrometer för noggrann kalibrering.
 • Vision-modul och lasermikrometer
  Två optiska sensorer monterade i printhuvudet: Lasermikrometern stöder validering av utskriftsdimensioner och maskinkalibrering, medan den nya Vision-modulen tar detaljerade bilder av kalibreringsdelar för att fastställa och optimera 3D-skrivarens prestanda.
 • Stor pekskärm
  Med en 7-tums pekskärm kan användaren starta bygget, övervaka maskinstatus, styra maskinen manuellt och starta automatiska kalibreringsrutiner – allt på ett och samma ställe.
 • Avancerad materialkammare
  En inre materialkammare förvarar fyra rullar i separata förseglade utrymmen och stödjer automatiskt materialbyte, samt snabb spolbyte, vilket minimerar behovet av manuell hantering.

Funktioner

 • Teknik: Fused Filament Fabrication, Kontinuerlig fiberförstärkning
 • Byggvolym: 375 x 300 x 300 mm (B/D/H)
 • Material: Onyx, Kolfiber
 • Lagertjocklek: 125µm till 250µm

De senaste nyheterna om 3D-printing

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter i formuläret så återkommer vi till dig snarast.