3D-printing för produktion

3D-printing för produktion

3D-printing har växt enormt de senaste åren och är idag en teknik som används för tillverkning av högkvalitativa, specialanpassade komponenter för slutanvändning med optimerad prestanda.


Användning av 3D-printing för tillverkning av slutprodukter

3D-printing av slutprodukter är det snabbast växande applikationsområdet inom additiv tillverkning med många välkända varumärken, som BMW och Airbus, i spetsen. 
Tekniken lämpar sig väl för tillverkning av delar med komplexa geometrier, där traditionella tillverkningsmetoder kräver flera dyra produktionsfaser eller lägre volymer, eller där annan teknik inte är kostnadseffektiv.

OEM-tillverkare använder 3D-printing för att tillverka broar.
 Detta möjliggör kortsiktig produktion och snabbare marknadslanseringar, samtidigt som produktionslinjer och verktyg utvecklas för massproduktion.

Ny optimerad produktdesign gör att delar kan prestera mer effektivt och produkter som traditionellt kräver montering av flera delar kan kombineras.

Varför använda 3D-printing för massproduktion?

Flexibilitet i designen: Anpassa design utan ansträngning och anpassa dig snabbt till marknadstrender utan extra kostnader.

Kostnadseffektivt: Eliminera behovet av dyra formar. 3D-printing minskar de initiala kostnaderna, vilket gör små produktionsserier lönsamma.

Snabb lansering: Accelerera från prototyp till produktion, anpassa dig snabbt till konsumenternas efterfrågan och minska tiden till marknaden.

Minskning av avfall: Minimera spill med en additiv process som endast använder det material som behövs för slutprodukten.

Förenklad leveranskedja: Minska lagerhållningen och sänk fraktkostnaderna genom att tillverka on-site med lokal produktion.

Ta en titt på de bästa 3D-skrivarna för produktion

3D Systems Figure 4

3D-printing som är modulär och skalbar. Vår höghastighetslösning.

HP MJF 5200

Släpp loss ny tillväxt och skala upp din produktion med HP:s arbetshäst.

3D Systems MJP 3600

En mestadels hand-off, obevakad process från filöverföring till färdig del.

markforged metal x 3d printer

Markforged Metal X

Allt du behöver för att gå från design till funktionella metalldelar på mindre än 24 timmar.

Så säger våra kunder

”Vi kan dela våra planer med våra underleverantörer snabbare, effektivare och med ett bättre samarbete genom 3DEXPERIENCE. En av våra anledningar till att välja plattformen var att det skulle hjälpa oss att dela ritningarna till underleverantörer – lösningen är flexibel och skalbar och begränsar inte våra egna handlingar."

5 Examples of mass production using 3D Printing


BLOGG:

Fem exempel på massproduktion med hjälp av 3D-printing

När vi tänker på 3D-printing tänker vi ofta på att tillverka engångsprodukter, till exempel prototyper, eller i bästa fall lågvolymproduktion.
Men det finns vissa applikationsområden där du kan använda denna teknik för massproduktion.

Läs om hur IKEA, Airbus, GE Aviation, Hearing Aids och Adidas använder 3D-printing för massproduktion.

Bild på Köpguide.

Få vår Köpguide till 3D-printing

Är du redo att köpa en 3D-skrivare? Då är det en god idé att läsa vår köpguide. Den är en unik källa till opartisk information om för- och nackdelar med varje teknik, material och tillämpningsområde.

Kontakta oss

Att investera i framtiden kan vara ett stort beslut. Vi har full förståelse för det och är mer än redo att hjälpa dig när du känner dig redo. Välkommen att kontakta oss i dag så visar vi dig vägen.