3D-printing för verktyg

3D-printing för verktyg

Verktyg används i många tillverkningsprocesser. Vare sig det är för formsprutning, industrirobotar eller skärverktyg, kan 3D-printing både skapa värden och kapa kostnader.

markforged 3d printed jaw

3D-printade verktyg snabbar upp processer och sänker kostnader

Verktyg är ett begrepp som täcker flera tillverkningsprocesser. Många företag förlitar sig på dessa komponenter för att utveckla effektiva produktionsarbetsflöden. Men tillverkningen av verktyg är ofta en komplex process som är resurs- och tidskrävande.

Kortare körningar med korta ledtider
3D-printing för framtagning av verktyg är perfekt när du vill tillverka mindre serier med korta ledtider. Till skillnad från fräsning ökar inte kostnaden med komplexiteten.

Brett utbud av material
Det finns en mängd olika material att välja mellan, som ger dig de mekaniska egenskaper du behöver för ditt verktyg. Vi har till och med kolfiberförstärkning för att ge samma styrka som aluminium.

Varför använda 3D-printing för verktyg?

 • Snabb prototypframtagning:
  Snabba upp tiden från design till marknad. 3D-printa och testa verktyg inom några timmar – inte veckor.
 • Kostnadseffektivt:
  Minska initiala kostnader. Traditionell verktygstillverkning kan vara kostsam, särskilt när det gäller komplicerade konstruktioner eller små serier.
 • Komplexitet utan kompromisser:
  Skapa komplexa, kundanpassade mönster utan extra kostnader. Traditionella metoder kan begränsa designens komplexitet eller göra den kostnadsdrivande.
 • On-Demand produktion:
  Tillverka verktyg exakt när och där du behöver dem och eliminera lagerhållningsproblem.

Ta en titt på de bästa 3D-skrivarna för verktyg

3D Systems MJP 2500

3d-printa funktionella prototyper med den mest exakta jetting-tekniken på marknaden.

Markforged Mark Two

Flaggskeppet med kontinuerlig fiberförstärkning, byggd för att revolutionera tillverkningen.

Markforged Metal X

Allt du behöver för att gå från design till funktionella metalldelar på mindre än 24 timmar.

Markforged X7

Den nyckelfärdiga industriella 3d-skrivaren med kolfiberförstärkning för en mängd funktionella delar.

Så säger våra kunder

”Vi kan dela våra planer med våra underleverantörer snabbare, effektivare och med ett bättre samarbete genom 3DEXPERIENCE. En av våra anledningar till att välja plattformen var att det skulle hjälpa oss att dela ritningarna till underleverantörer – lösningen är flexibel och skalbar och begränsar inte våra egna handlingar."

Bild på Köpguide.

Få vår Köpguide till 3D-printing

Är du redo att köpa en 3D-skrivare? Då är det en god idé att läsa vår köpguide. Den är en unik källa till opartisk information om för- och nackdelar med varje teknik, material och tillämpningsområde.

Kontakta oss

Att investera i framtiden kan vara ett stort beslut. Vi har full förståelse för det och är mer än redo att hjälpa dig när du känner dig redo. Välkommen att kontakta oss i dag så visar vi dig vägen.