Figure 4 Jewelry ska möta ökad efterfrågan

3D Systems lanserar nu Figure 4 Jewelry, särskilt framtagen och optimerad för att kunna användas i tillverkning av smycken. Marknaden förväntas växa med 26 procent de kommande fyra åren, visar en ny undersökning.

Den nya Jewelry-modellen är ett tydligt exempel på hur 3D Systems optimerar sin Figure 4-plattform och skapar applikationsspecifika lösningar med maskinvara, programvara och material. Sedan tidigare finns det även en standalone-lösning för dentalbranschen. Med Figure 4 Jewelry får juvelerare och smyckesdesigners en lösning med både hög produktionshastighet och ytterst hög detaljåtergivning för prototyper såväl som vaxgjutformar.

Figure 4 Jewelry har en bygghastighet på 16 mm per timme i en lagerhöjd på 30 mikrometer. En fullbelagd plattform går att printa upp till fyra gånger snabbare än jämförbara lösningar. Dessutom med mindre supportstruktur och tunnare väggar.

Initialt kan användare printa med 3D Systems-materialet Figure 4 JCAST-GRN 10, framtaget för vaxgjutformar. Under första halvåret 2020 tillkommer fler specifika material.

Ta en titt på 3DSystems Figure 4 >>