Figure 4 at Nexttech in Denmark

Lyckad debut för 3D Systems Figure 4-skrivare i Danmark

3D Systems DLP-baserade skrivarlösning Figure 4 visades för första gången i Danmark på ett fullspäckat event arrangerat av PLM Group och kunskapscentret NEXTTECH.

3D-skrivarlösningen Figure 4 är ett modulbaserat koncept som bygger på hög automatiseringsgrad. Smidigt handhavande och hög produktivitet är ledstjärnor, något som tilltalade deltagarna på NEXTTECH i jylländska Kolding, ett område känt för sin industrinäring.

Det danska kunskapscentret installerade en så kallad standalone-version av Figure 4 i slutet av 2018 och har sedan dess erbjudit tekniken åt sin växande skara medlemsföretag , alla från industriregionen runt Kolding.

Den modulbaserade Figure 4 är en supersnabb och skalbar 3D-skrivarlösning vars produktionskapacitet kan utökas i takt med att produktionsbehovet växer. Flera efterbehandlingsmöjligheter är integrerade I lösningen, vilket bidrar till att korta ledtiderna.

Gareth Glazzard, Channel Sales Account Manager på 3D Systems, förklarade hur Figure 4 fungerar och vilka applikationsområden den täcker, för de runt 80 deltagande företagen.

“Figure 4 är väldigt enkel att handha. Installationen görs på en halvtimme och sen är det bara att skriva ut. Med programvaran 3Dsprint gör du allla utskriftsinställningar på under fem minuter.”, säger Kurt Due Petersen, applikationsingenjör, PLM Group.

Läs mer om Figure 4

Hitta ett event eller webinarium
Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning om 3D-skrivarteknik