PLM Group adderar Materialise till portföljen

PLM Group företräder varumärkena HP, 3D Systems och Markforged på den nordiska marknaden. Nu satsar företaget på programvara genom att ingå partnerskap med den välkända belgiska utvecklaren Materialise.

Materialise har utvecklat flera idag väl använda lösningar, som Materialise Magics och Streamics, för beredning och produktionsövervakning. Sedan ett par år tillbaka utvecklar företaget även skrivarspecifika byggprocessorer åt bland annat 3D Systems och HP.

Initialt kommer PLM Group att erbjuda Materialise Magics, Materialise Streamics samt byggprocessorn HP Build Processor, som ska knytas till HP:s stora produktionsmaskiner i 4200- och 5200-serien. Syftet är att hjälpa kunder att optimera 3d-printprocessen före och under själva utskriften.

”Materialise är ett av de ledande företagen inom programvara för additiv tillverkning, AM”, säger Kurt Due Petersen, applikationsingenjör på PLM Group. ”De har ett brett utbud av verktyg för de olika AM-processerna och även hela arbetsflöden för bland annat sjukvården.”

”Det finns ett antal riktigt vassa verktyg i Materialise portfölj för att snabba upp många idag rätt så komplexa processer, som att skalera 3d-modeller för utskrift, laga stl-filer eller optimera placeringen av delar inför en utskrift”, avslutar Kurt Due Petersen.

>> Läs mer om Materialise Magics och Streamics