Pressrelease – PLM Group blir helnordisk återförsäljare av HP 3D-skrivare

PLM Group breddar sitt erbjudande av 3D-skrivarlösningar i toppklass med banbrytande 3D-tryckteknik från HP. Genom återförsäljaravtalet får nordiska tillverkare och ingenjörer enkelt tillgång till HP: s helt nya serie av 3D-skrivare. Avtalet stärker PLMs position ytterligare som den mest mångsidiga återförsäljaren av Additiv Manufacturing Solutions och support i Norden.

HP har i årtionden varit ett världsledande företag inom skrivarteknik och kommer att få stor inverkan på 3D-skrivarmarknaden med sin nya HP Multi Jet Fusion. Skrivaren erbjuder hög utskriftskvalitet med upp till 10 gånger hastigheten och till lägsta kostnad i förhållande till konkurrenternas 3D-skrivare på marknaden. 3D-skrivarna är baserad på flera patenterade HP-tekniker.

jan_lundström”Vi är mycket stolta över att PLM Group är utnämnd till en helnordisk återförsäljare av HPs 3D-skrivare. Vi tycker att 3D-skrivare från HP levererar mycket konkurrenskraftiga funktioner som ger betydande förbättringar i utskriftshastighet och kostnadsminskning ”, säger PLMs koncernchef Jan Lundström:

”Avtalet med HP utökar vår portfölj av 3D-skrivare och förstärker vår position som den ledande helnordiska återförsäljaren av de i toppklass bästa lösningarna och den bästa supporten för 3D-skrivare” säger han.

Idag är PLM Group en helnordisk återförsäljare av 3D-skrivare från HP, 3D Systems, Markforged och DWS. På den senaste internationella 3D Printing Industry Award-galan vann alla dessa företag mycket prestigefyllda branschpriser för de bästa och mest innovativa lösningarna för 3D-skrivare som finns tillgängliga på marknaden idag.

PLM Group grundades 2009, efter sammanslagningen av de ledande SOLIDWORKS återförsäljarna i Norden och Baltikum. Under 2014 inkluderade företaget additiv tillverkningskapacitet till sin portfölj. PLM Group har idag 17 lokalkontor på åtta nordiska och baltiska marknader, med cirka 130 anställda som tar hand om sina kunder på nio språk. Bolagets årliga intäkter är cirka 30 miljoner euro.

För mer information om PLM Groups möjligheter inom 3D-utskrift och Additiv framställning, besök https://plmgroup.se/

För specifikationer om bearbetningshastighet och arbetsområde för HP Jet Fusion 3D-skrivare, besök https://plmgroup.se/produkter/3d-printers/production-3d-printers/hp-jet-fusion/