Utforska en ny spelplan för 3D-printing på The Innovation Center

Just nu händer det något fantastiskt på vår anläggning i Värnamo. Vi bygger en gigantisk 3D-printingpark fylld av kreativitet och möjlighet för tekniska framsteg. Vi kallar det för The Innovation Center. Här kommer du kunna fördjupa dig i den dynamiska värld som 3D printing erbjuder. Vi har redan börjat bygga så följ med oss på en rundtur där vi visar dig runt. 

Här bygger vi det som kommer bli The Innovation Center. Det är i samma anläggning som vi har vårt kontor i Värnamo.

The Innovation Center

Välkommen med på en rundtur bakom kulisserna på bygget av det som ska bli The Innovation Center. En 400 m² stor anläggning med 7 rum, fylld med allt du behöver för att utforska de nästintill oändliga möjligheterna med 3D-printing.

Idén bakom centret är att skapa en plats där innovation kan utvecklas. Vi vill bjuda in organisationer av alla storlekar för att delta i en transformativ resa. Oavsett om du har en start-up, ett etablerat företag eller arbetar på en akademisk institution med passion för innovation, vill vi med vårt center erbjuda dig en plats för att förverkliga och utveckla dina idéer.

En mötesplats för sammarbete

Kärnan i Innovation Center är vår strävan efter samarbete. Det är ett center som kommer att sammanföra branschexperter, visionärer och entreprenörer och uppmuntra till ett mångsidigt utbyte av idéer och perspektiv. Här kommer vi att bygga broar mellan idé och verklighet med hjälp av 3D-printing. Genom att skapa en miljö där deltagarna kan dela med sig av kunskap och expertis skapar centret en grogrund för innovation.

Partner i toppklass
Vi har partnerskap med några av de mest välkända 3D-printingföretagen för att kunna erbjuda dig förstklassiga lösningar inom programvara, 3D-printing, 3D-skanning och efterbearbetning. Vi kommer att ha rum för maskiner från Markforged och 3D Systems, ett HP powder rum och ett efterbehandlingsrum med utrustning från Dyemansion och PostProcess med flera. Ravema, vårt systerföretag, kommer också att bidra med ett mätrum med utrustning för att kontrollera alla utskrifter.

Detta är en skiss över The Innovation Center. Markforged kommer har ett eget rum som du ser till vänster, följ av rummet för 3D Systems. Till höger ser du efterbehandlingsrummet.

Utformat för dig 

Oavsett om du är ett erfaret proffs inom 3D-teknik eller ny inom detta revolutionerande område, är The Innovation Center i Värnamo en plats som är utformad för dig. Centret kommer att vara en toppmodern anläggning som är designad för att främja innovation och kreativt tänkande. Vi vill hjälpa dig att bättre förstå 3D-printing och hur de kan passa in i dina processer och din affärsmodell.

Workshops och seminarier
På centret kommer vi regelbundet att hålla workshops och seminarier. Våra dedikerade applikationsspecialister, 3D-printingexperter och andra branschkunniga runt om i världen kommer att dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter och bästa lösningar med dig och erbjuda ovärderliga insikter som kan tillämpas på verkliga situationer. Dessa evenemang skapar ett utrymme för kontinuerligt lärande och hjälper dig att hålla jämna steg med de senaste trenderna.

Våra applikationsingenjörer kommer också erbjuda guidade turer genom centret. Här får du en introduktion till den senaste tekniken och processerna och får se praktiska exempel på hur de kan användas. Vi kommer också ha en innovations-utställning med verkliga lösningar från företag som använt sig av 3D printing och på så sätt övervunnit utmaningar och brytit ny mark inom sina respektive branscher.

Det kanske inte ser mycket ut för världen just nu, men snart kommer The Innovation Center öppnas för alla att ta del av.

Bakom kulisserna

Karl Eriksson är vår applikationsspecialist på PLM Group i Värnamo och en person som verkligen lever och andas 3D-printing.
Tillsammans med sitt team leder han hela projektet med att förverkliga innovationscentret. Kanske har du redan haft nöjet att träffa Karl och prata om lösningar och den otroliga värld som 3D-printing erbjuder. Om inte, så finns det en stor chans för dig när du besöker the Innovation Center.

Jag är otroligt taggad över detta innovationscenter! Det är så spännande att kunna visa upp de oändliga möjligheterna med 3D-printing i vårt center, en plats där teknik möter kreativitet. Vårt center är utformat för att utbilda, demonstrera och inspirera besökare och hjälpa dem att uppnå sin fulla potential inom 3D-printing. Här kommer du inte bara att se, känna och uppleva den senaste tekniken för olika tillämpningar utan också uppleva hela arbetsflödet, från början till slut.

Följ Karl på sociala medier för uppdateringar om det senaste från Innovation Center och såklart annat kul inom 3D-printing.
TikTok   Linkedin

 Vi har väggar! Och fönster och dörrar! Nu fattas bara maskiner!

Revolutionerar sättet vi innoverar på

Varför bygger vi ett innovationscenter? Vi anser att innovation är grunden för framsteg, driver företag till nya höjder och förändrar branscher. I takt med att tekniken utvecklas snabbt måste företagen anamma de senaste lösningarna för att förbli konkurrenskraftiga och leverera exceptionella produkter och tjänster till sina kunder.

Vi vill revolutionera vårt sätt att vara innovativa och tänja på gränserna för vad som är möjligt. Med vårt engagemang för samarbete, partner med den senaste tekniken och din förmåga att utmana kreativiteten, fungerar centret som en drivkraft för nästa generation av banbrytande produkter och tjänster.

The Innovation Center står som en symbol för kreativitet och samarbete och erbjuder en viktig plattform för att frigöra innovationens fulla potential. Ta vara på innovationskraften och ge dig ut på en transformativ resa tillsammans med oss. Tillsammans kommer vi att kunna forma en framtid som bara begränsas av din idéer.

Kommer snart

The Innovation Center kommer öppnas nu till hösten. Läs mer och håll dig uppdaterad här.